Street-O-suunnistusta partiolaisryhmille 2021-2022

Turun Metsänkävijät tarjoaa Turku Street-O-iltarastit ilmaiseksi ennakkoon ilmoittautuneille partiolaisryhmille keskiviikkoiltaisin 13.4.2022 saakka. Lähdöt tapahtuvat vapaasti klo 17.30-19.00 välillä. Maali sulkeutuu klo 20.15.

Huom: Tarkasta kulloisetkin ohjeet ja rajoitukset Turku Street-O -sivustolta aina ennen tapahtumaa.

Kukin ryhmä (tms.) valitsee siis ’maastossa’ itse, mitkä rastit hakee, missä järjestyksessä ja kuinka pitkän matkan haluaa suunnistaa tunnin aikana. Leimaus tapahtuu omalla kynällä vastaamalla rastin kysymykseen kartan taakse. Rasteilla ei ole rastilippua.

Turku Street-O-tapahtumien päivämäärät, paikat, ohjeet ja tulokset: https://www.street-o.fi/turku Turku Street-O-tapahtumien Facebook-sivu: https://www.facebook.com/TuMeStreetO/

Partiolaisryhmät pääsevät Turku Street-O-iltarasteille ilmaiseksi ilmoittautumalla ennakkoon:

  • Ryhmänjohtaja ilmoittaa ryhmänsä (ryhmän nimi, lippukunta, henkilömäärä ja yhteyshenkilö yhteystietoineen) viimeistään kuusi (6) vuorokautta ennen rasti-iltaa järjestäjälle sähköpostitse: tapsa.makinen[ät]gmail.com
  • Henkilömäärä tarkoittaa, että jokaiselle (sudarillekin) varataan oma kartta.
  • Ilmoittautumispaikalla (Street-O-teltta) vain ryhmänjohtaja tulee ilmoittautumaan esittäen ennakkoilmoittautumisensa, muu ryhmä odottaa sivummalla.
  • Ilmoittautuminen, lähtö ja maali ovat ulkotiloissa eikä niissä ole muita ’palveluja’.
  • Toistaiseksi käytetään kontaktitonta leimaamista myös lähdössä ja maalissa, joten emit-korttia ei tarvita.

Partiohuivin lisäksi suosittelemme vahvasti heijastimien tai heijastavan huomioliivin (vast.) käyttöä. Tarpeellisia ovat myös vedenkestävä tussikynä kirjoittamiseen, sopiva valaisin ja mahdollisesti kompassi.

Tapahtuman havainnollistamiseksi erään aiemman illan kartta http://www.tume.fi/street-o/2009/kartta3.php ja rastikysymykset http://www.tume.fi/street-o/2009/rastimaaritteet3394579345.htm?t=1603991862 (tässä vastauksin).

Jokainen osallistuu tapahtumaan omalla vastuullaan. Tapahtumassa pitää noudattaa liikennesääntöjä ja normaalia varovaisuutta. Osallistuvan partiolaisryhmän osalta kyseessä on ryhmän oma kokous, jossa turvallisuusohjeet ja partiovakuutus ovat voimassa normaalisti.

Suunnistusterveisin

TuMe-suunnistajat, Turun Metsänkävijät ja Turun Partiolaiset

STREET-O-SUUNNISTUS

Maastossa ei ole rastilippuja. Osallistuja suunnistaa rastiympyrällä merkittyyn rastipisteeseen. Sinne päästyään osallistuja vastaa kartan kääntöpuolella olevaan kysymykseen. Vastaus näkyy rastipisteessä. Vastaus kirjoitetaan omalla kynällä kartan kääntöpuolelle kyseisen rastin riville.

Esimerkkinä rasti nro 13 ”Montako jalkaa on tässä penkissä?” Suunnistetaan rastipisteeseen nro 13. Jos penkkiä ei näy, ei (vielä) olla oikeassa paikassa. Jos ollaan penkin luona, lasketaan sen jalat ja merkitään penkin jalkojen lukumäärä kartan taakse tämän rastin riville. Ja jatketaan…

Rasti sijaitsee rastiympyrän keskellä. Osassa rastiympyröistä on punaisella merkitty keskipiste havainnollistamaan rastin sijaintia.

Kun luet karttaa, pidä kartan pohjoinen (= yläreuna) käännettynä pohjoiseen. (Vinkki: kesätapahtuman aikaan päivällä klo 12-14 aurinko on suunnilleen etelässä.)