AVOIN MAKSUTON STREET-O-PUISTOSUUNNISTUS

Kaikille avoin Street-O puistosuunnistus järjestetään keskiviikkona 27.7.2022 klo 13–16 Kupittaan puistossa Turussa.Puistosuunnistuksessa jokainen henkilö tai ryhmä saa itse valita rastit, reitin ja matkansa pituuden. Kartan kera puistoon saa lähteä klo 13–16 välisenä aikana. Suunnistuksen kesto on noin tunnin verran.

Kukin henkilö tai ryhmä (tms.) valitsee siis ’maastossa’ itse, mitkä rastit hakee, missä järjestyksessä ja kuinka pitkän matkan haluaa suunnistaa tunnin aikana. Leimaus tapahtuu omalla kynällä vastaamalla rastin kysymykseen kartan taakse. Rasteilla ei ole rastilippua.

Karttojen jako ja neuvonta Kupittaan puistossa Blomberginaukion maauimalan puoleisessa päässä (merkitty kolmiolla alla olevaan karttaan). Osallistuminen ja street-o-värikartta ovat maksuttomia.

Mittakaava on 1:5000 eli 1 cm kartalla vastaa 50 metriä maastossa.

Rastien oikeat vastaukset saat lopuksi neuvonnasta. ”Tarkastus” itsepalveluna.

Ilmoittautuminen ennakkoon ma 18.7.2022 mennessä sähköpostitse osoitteella: scout[ät]iki.fi. Ilmoita ryhmäsi henkilömäärä ja jokin yhteystieto.

Tiedustelut sähköpostitse osoitteella: scout[ät]iki.fi

Kaikki rastit ovat Kupittaan puistossa. Pysy puiston alueella, niin et eksy.Puiston aidatuille alueille ja aidatuille kentille ei saa mennä.

Jokainen osallistuu tapahtumaan omalla vastuullaan. Tapahtumassa pitää noudattaa liikennesääntöjä ja normaalia varovaisuutta.

Street-O-puistosuunnistus on #KivaKesä-tapahtuma ja #KivaLoma-tapahtuma, jonka Turun Partiolaiset – Scouterna i Åbo järjestää yhteistyössä Turun Metsänkävijäin ja Turun kaupungin kanssa. Tilaisuus on avoin ja maksuton, mutta ennakkoilmoittautuminen on tarpeen.

STREET-O-SUUNNISTUS

Maastossa ei ole rastilippuja. Osallistuja suunnistaa rastiympyrällä merkittyyn rastipisteeseen. Sinne päästyään osallistuja vastaa kartan kääntöpuolella olevaan kysymykseen. Vastaus näkyy rastipisteessä. Vastaus kirjoitetaan omalla kynällä kartan kääntöpuolelle kyseisen rastin riville.

Esimerkkinä rasti nro 13 ”Montako jalkaa on tässä penkissä?” Suunnistetaan rastipisteeseen nro 13. Jos penkkiä ei näy, ei (vielä) olla oikeassa paikassa. Jos ollaan penkin luona, lasketaan sen jalat ja merkitään penkin jalkojen lukumäärä kartan taakse tämän rastin riville. Ja jatketaan…

Rasti sijaitsee rastiympyrän keskellä. Osassa rastiympyröistä on punaisella merkitty keskipiste havainnollistamaan rastin sijaintia.

Kun luet karttaa, pidä kartan pohjoinen (= yläreuna) käännettynä pohjoiseen. (Vinkki: kesätapahtuman aikaan päivällä klo 12-14 aurinko on suunnilleen etelässä.)