Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Turku Street-O TuMeTurku Street-O TuMe

STREET-O-SUUNNISTUS

Maastossa ei ole rastilippuja. Osallistuja suunnistaa rastiympyrällä merkittyyn rastipisteeseen. Sinne päästyään osallistuja vastaa kartan kääntöpuolella olevaan kysymykseen. Vastaus näkyy rastipisteessä. Vastaus kirjoitetaan omalla kynällä kartan kääntöpuolelle kyseisen rastin riville.

Esimerkkinä rasti nro 13 ”Montako jalkaa on tässä penkissä?” Suunnistetaan rastipisteeseen nro 13. Jos penkkiä ei näy, ei (vielä) olla oikeassa paikassa. Jos ollaan penkin luona, lasketaan sen jalat ja merkitään penkin jalkojen lukumäärä kartan taakse tämän rastin riville. Ja jatketaan…

Rasti sijaitsee rastiympyrän keskellä. Osassa rastiympyröistä on punaisella merkitty keskipiste havainnollistamaan rastin sijaintia. Rastin numero on vain rastin ”nimi” kartalla ja kääntöpuolen ruudukossa.

Kun luet karttaa, pidä kartan pohjoinen (= yläreuna) käännettynä pohjoiseen. (Vinkki: tapahtuman aikaan illalla aurinko on suunnilleen lännen puolella.)

Mittakaava on 1:5000 eli 1 cm kartalla vastaa 50 metriä maastossa.

Johtajat saavat rastien oikeat vastaukset erillisessä kuoressa. ”Leimojen tarkastus” omatoimisesti.

Kaikki rastit ovat Kupittaan puistossa. Pysy puiston alueella, niin et eksy. Aidatuille alueille ja aidatuille kentille ei saa mennä.

Jokainen osallistuu tapahtumaan omalla vastuullaan. Tapahtumassa pitää noudattaa liikennesääntöjä ja normaalia varovaisuutta.

Koska suuri iltanuotio Vartiovuorella on jouduttu peruuttamaan,
tarjotaan samalle päivälle maksuton mahdollisuus suunnistusiltaan.

Street-O-puistosuunnistus ke 1.9.2021 Kupittaalla

Kaikille avoin maksuton Street-O puistosuunnistus järjestetään keskiviikkoiltana 1.9.2021 klo 17-20 Kupittaan puistossa Turussa.

Puistosuunnistuksessa jokainen (tai jokainen ryhmä) saa itse valita rastit, reitin ja matkansa pituuden. Maasto sopii erityisesti seikkailijoille, sudareille ja perheille.

Kartan kera puistoon saa lähteä klo 17-19 välisenä aikana. Suunnistuksen suosituskesto on noin tunnin verran. Aurinko laskee Turussa tuolloin klo 20.39.

Säänmukainen ulkoiluasu ja kynä (leimaukseen) ovat tarpeen. Kompassi ja pienet omat eväät voivat olla bonusta. Paikalla ei ole n.s. kisakeskusjärjestelyjä.

Karttojen jako tapahtuu Kupittaan puistossa Blomberginaukion parkkipaikan maauimalan puoleisessa päässä (kartan kolmio) klo 17-19.

Teknisesti kyseessä on lippukunnan lauman, vartion, ryhmän tms ulkoilukokous, jossa partiovakuutus on voimassa normaaliin tapaan.

Ryhmän (tms.) johtaja ilmoittaa tarvittavan karttamäärän (jokaiselle kartta) ja ilmoittaa samalla itsensä yhteyshenkilöksi. Ilmoittautuminen, osallistuminen ja street-o-värikartta ovat maksuttomia.

Ilmoittaminen ennakkoon pe 27.8.2021 mennessä: kuksaan.fi/43502

Tiedustelut: Jyrki Tuominen (jyrki.tuominen@tume.fi).

Tapahtuman järjestävät Turun Partiolaiset ja Turun Metsänkävijät.

Kupittaan karttapiste (kolmio)Kupittaan karttapiste (kolmio)

Street-O on Turun Metsänkävijäin kehittämä kuntosuunnistus- ja suunnistusharjoitusmuoto. Suomen Suunnistusliitto on palkinnut Turun Metsänkävijät tunnustuspalkinnolla Street-O-suunnistuksesta.